Nieuws

Asbest eraf, zonnepanelen erop

First Energy heeft de opdracht op begin september 96 zonnepanelen te plaatsen op een boerderij in Heemstede. Dit project wordt uitgevoerd in het stimuleringsprogramma van de provincie om zoveel mogelijk asbesthoudende daken bij agrarische bedrijven te saneren, in combinatie van het gebruik gaan maken van duurzame energievoorziening.

Naast het plaatsen van het zonnepanelensysteem verzorgt First Energy tevens de subsidieaanvraag bij de Provincie.

 

BTW over eigen zonnestroom

BTW over eigen zonnestroom, hoe zit dat

redactie | 30 september 2013 | 0 Comments

Derde ronde Energiek Velsen

First Energy wint de inschrijving voor de 3e zonnepanelenactie van Energiek Velsen. De lokale keuze is gemaakt: uitkomst gezamenlijke inkoopactie Energiek Velsen.De afgelopen periode heeft Energiek Velsen diverse installateurs om een aanbieding gevraagd voor in totaal 22 huishoudens die ingeschreven hebben op de derde gezamenlijke inkoopactie. Deze aanbiedingen zijn onderling vergeleken op een aantal criteria, waaronder:prijs per wattpiek, garanties,  kwaliteit van de panelen en duurzaamheid. Om een goed beeld te krijgen zijn naast lokale installateurs ook

Duurzaam camperen

First Energy heeft opdracht ontvangen voor het installeren van 60 zonnepanelen bij camping de Duindoorn te IJmuiden.

Door de vrije ligging achter de duinen is dit een uitgelezen locatie om zelf een groot deel van het jaarlijkse stroomgebruik op te wekken.

 

Dat wordt zeker tijdens het kampeerseizoen dubbel genieten van de zon !

EIA ondernemers verhoogd

De Energie Investeringsaftrek (EIA) voor ondernemers is per 1 januari 2016 verhoogd van 41,5 procent naar 58 procent. Hierdoor ontstaat er een nettovoordeel van ongeveer 14 procent voor EIA-aanvragers.

Energiebespaarlening

Isoleren eigen huis nu aantrekkelijker met de Energiebespaarlening

EU en China eens over zonnepanelen

PEKING -

De EU en China hebben hun geschil over zonnepanelen bijgelegd. Na wekenlang getouwtrek is een minimumprijs afgesproken voor Chinese zonnepanelen die ingevoerd worden in de EU. Dat heeft de EU-commissaris voor Handel Karel de Gucht zaterdag laten weten.

Pagina's